ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ

Η αποτοξίνωση είναι η προσπάθεια του ανθρώπινου οργανισμού μεσω του λεμφικού συστήματος  για αποβολή τοξικών ουσιών  και αποτελεί  μια συνεχής διαδικασία που το σώμα εκτελεί φυσικά.

Οι τοξίνες εισέρχονται στο σώμα μέσω των επεξεργασμένων τροφών , των φαρμάκων, του καπνίσματος, του αλκοόλ και της καφεΐνης, καθώς και μέσω περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως τα βαρέα μέταλλα και τα φυτοφάρμακα.

Επίσης είναι πιθανό το ίδιο το σώμα να παράγει τοξίνες. Πρόκειται για τα τελικά προϊόντα του φυσικού μεταβολισμού, τις ορμόνες του στρες και των υποπροϊόντων της λειτουργίας των βακτηρίων που υπάρχουν στον οργανισμό.

Το 75% της αποβολης   τοξινών στον οργανισμό διενεργείται στο ήπαρ και το υπόλοιπο 25% στο έντερο.

 Τα τελικά προϊόντα των τοξικών ουσιών αποβάλλονται από το δέρμα μέσω της εφίδρωσης, από τους πνεύμονες μεσω της αποβολής πτύελων,από  τους νεφρούς μέσω της  διούρησης  και από την πεπτικής οδού  μεσω της αφοδευσης.

Οφελη της αποτοξίνωσης στον οργανισμό

Ευεξία και αυξημένη ένεργεια του οργανισμου

 Το μεγαλύτερο όφελος της αποτοξίνωσης είναι πως επιτρέπει στο σώμα σου να καθαρίσει από τυχόν απόβλητα που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό σου. Τα περισσότερα προγράμματα αποτοξίνωσης είναι σχεδιασμένα  ώστε να διεγείρουν το σώμα και τα οργανικα μας συστηματα  να αυτοκαθαριστουν . Μεσω του καθαρισμου των οργανων από τις τοξικες ουσιές νιώθουμε εντονη ευεξια και ενεργεια και το σώμα είναι ετοιμο να απορροφησει τις ωφέλιμες θρεπτικές ουσίες που πριν εμποδιζόταν λογω των τοξινων ,τα οργανα ηταν αποσχολημενα για να τις αποβαλλουν ετσι ώστε να μπορεσουν να απορροφησουν τα ωφελιμα στοιχεια των τροφων  . 

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

 Όταν αποτοξινώνεις το σώμα σου απελευθερώνεις τα όργανά σου ώστε να λειτουργούν ομαλά  και σωστά . Αυτό συμβάλει στο να δοθεί μια ώθηση στο ανοσοποιητικό σου σύστημα καθώς ο οργανισμός σου θα είναι σε θέση να απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά.

 Πολλά από τα βότανα που λαμβάνουμε  στη διάρκεια μιας αποτοξίνωσης θα βοηθήσουν το λεμφικό σύστημα, το οποίο παίζει έναν μεγάλο ρόλο στο να παραμένεις υγιείς .

Ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα

 Το δέρμα  αποβάλλει όλες τις τοξικές ουσίες και ακτινοβολεί ενυδάτωση , τόνωση και ομορφια μεσω της απορρόφησης των  βιταμινών  με ταχύτερο ρυθμό εφοσον ο οργανισμός εχει αποτοξινωθεί.     

Καλύτερη αναπνοή

 Ενα τοξινωμένο έντερο συμβάλει στην κακή αναπνοή. Όταν μπορείς να το καθαρίσεις και να κάνεις το πεπτικό σου σύστημα να λειτουργεί σωστά ξανά, μπορεί να διαπιστώσεις πως βελτιώνεται η αναπνοή σου.

 Υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης  είναι ένας τρόπος να βάλεις ένα όριο ανάμεσα στις παλιές και τις νέες σου συνήθειες. Αν έχεις εθισμό  μπορείς αν χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης για να σε βοηθήσει να αποβάλεις αυτές τις έξεις.

Ιδανικός  τρόπος  αποτοξινωσης η σωστη διατροφή , η άσκηση , η βοτανοθεραπεία , η αποτοξίνωση μέσω ολιστικών μαλάξεων .

Η μη σωστή αποτοξινωση του οργανισμού με λάθος μεθόδους μπορει να επιφέρει συνθετα και σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΦροντΊστε λοιπόν να αποτοξινωθείται σώστα χωρις να στρεσάρεται των οργανισμό σας  . Χρειάζεται μεγαλη προσοχή !!!

 Συμβουλευτείτε τους ειδικούς ετσι ώστε η αποτοξινωση να γίνει με τον πιο ωφελιμο τρόπο για τον οργανισμό .

Βαρβαρα Κοντοσακου

Διαιτολογος  – Διατροφολογος ΑΤΕΙ Κρητης

Ρεφλεξολογος

Θεραπευτρια Ολιστικών Θεραπειων

Σχετικές δημοσιεύσεις