Ο πολύτιμος κόσμος των κρυστάλλων για τον άνθρωπο !!!

Τα ορυκτά αγκαλιάζουν την καθημερινότητα μας και βρίσκονται παντού γύρω μας!

Η χρήση των ορυκτών υλών είναι απαραίτητη σήμερα για την παραγωγή ενέργειας, τις βιομηχανίες φαρμάκων , συνθεσης βιταμινων και   διατροφής. Χρησιμοποιουνται στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων και στη βελτίωση της ποιότητας των καλλιεργήσιμων εδαφών & της ζωικής παραγωγής , στα φιλτρα νερου ,  στα μέσα μεταφοράς, στην νοσηλευτική , τις τεχνικές κατασκευές, στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

 Οι πιο παλαιές αναφορές σχετικά με τη θεραπεία με κρυστάλλους μας έρχονται από την αρχαία Αίγυπτο ΚΑΙ    στο ινδικό θεραπευτικό σύστημα της Αγιουρβέδα και αργοτερα στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική .

Σήμερα, μεσω πανεπιστημίακων ερευνών , γνωρίζουμε τεκμηριωμένα πώς λειτουργούν οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά .  Παρατηρώντας  τη μοριακή δομή των κρυστάλλων σε ένα μικροσκόπιο, θα δούμε ότι αποτελείται μόνο από γεωμετρικά σχήματα, τριγωνική, τετράγωνη, παραλληλόγραμμη, ορθογώνια, ρομβοειδή μοριακή δομή.  Η μοριακή δομή κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε μια ατελείωτη και συνεχή κυκλική κίνηση γύρω από ένα νοητό κέντρο, κίνηση η οποία παράγει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια όπως ακριβως κινειται και το κυτταρο.

Τα ορυκτά αισθάνονται και αντιδρούν μέσω  των δονήσεών τους  μας αντίστοιχα. Αυτός είναι ο τρόπος επικοινωνίας τους μαζί μας.

Θεωρούνται ως μια τεράστια βάση δεδομένων, είναι το DNA του πλανήτη μας, έχοντας αποθηκεύσει στη μοριακή τους δομή όλη την εξέλιξη της γης, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της.

Στον οργανισμο μας εχουμε περιπου 60 ανοργανα στοιχεια , τα ιδια που υπαρχουν και στα πετρωματα της γης.

Καποια από αυτά :

Καλιο   παρεμβαινει, μαζι με το μαγνησιο, στη μυικη συστολη, ιδιαιτερα του καρδιακου μυος.  Επισης, παιζει βασικο ρολο στη μεταδοση νευρικων ωσεων. και στη ρυθμιση της ωσμωτικης πιεσης.

Χλωριο  παρεμβαινει στη συντηρηση των σωματικων υγρων.

 Ιωδιο,  στον θυρεοειδη  αδενα.

 Μαγνησιο βρισκεται στα κοκαλα, σε  συνδυασμο με το ασβεστιο και το φωσφορο παρεμβαινει στη μυικη συστολη και ρυθμιζει την παραγωγη ενεργειας στα κυτταρα.

Φθοριο αποτελει μερος του σμαλτου των δοντιων και των οστων, και υπαρχει επισης στο δερμα, στο αιμα, στο θυρεοειδη αδενα και στα σπλαχνα.

Νατριο βρισκεται στο αιμα, αν και βοηθα και στη μεταβιβαση νευρικων ωσεων, οπως και το καλιο, και συμμετεχει στην ισορροπια του αιματος.

Φωσφορο  βρισκεται στα κοκαλα και στα δοντια, αποτελει μερος της κυτταρικης μεμβρανης η του dna.

Ασβεστιο κυριως στα δοντια και τα κοκκαλα.

Σιδηρο υπαρχει  κυριως στα ερυθρα αιμοσφαιρια. η ελλειψη του προκαλει αναιμια.

Θειο  αποτελει μερος οργανικων μοριων, ειναι συστατικο της  κερατινης του δερματος, των νυχιων και των τριχων, και βρισκεται επισης στα αρτηριακα τοιχωματα, στους χονδρους.

 Ψευδαργυρο, υπαρχει κυριως στον σκελετο, αλλα και στο δερμα, στα μαλλια, και στον  προστατη. Παιζει σημαντικο ρολο στην οξυτητας των αισθησεων της οσφρησης και της ορασης.

Μελετώντας τους κρυσταλλους, μας βοηθούν να καταλάβουμε την δομή των βιομορίων όπως των οστών , των μυών και την υπόφυση.

Οι μυες αποτελούνται από πάνω από 14 είδη μικροκρυσταλλικών στοιχείων.

Το μεγαλυτερο ποσοστο οστικής μάζας αποτελείται από κρύσταλλο υδροξυαπατίτη.

Μεσα στην υποφυση , περιέχονται νανοκρυσταλλίδια σιδήρου.

Αν θέλεις να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου, να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου, να τονώσεις τον οργανισμό σου .Περιέχουν μεταλλικά ιχνοστοιχεία  ίδια με αυτά που περιέχονται  και στο αίμα μας , όλα απαραίτητα για την υγεία μας

Οι ενεργειακές θεραπείες,   μπορούν να  σας δώσουν εύκολη ενεργειακά δονητική   πρόσβαση σε ένα σύστημα που έχει πολλά κοινά με τον θαυμαστό κόσμο των κρυστάλλων,  το ανθρωπινο σωμα.

Τοσο χρησιμος και πολυτιμος θησαυρος είναι οι κρυσταλλοι για τον ανθρωπο !!!!

Βαρβαρα ΚοντοσακουΔιαιτολογος –Διατροφολογος ΑΤΕΙ Kρητης

Ρεφλεξολογος

Ειδικευμενη στην κλινική διατροφή  & στην ολιστικη κινεζικη διατροφολογια

Θεραπευτρια Reiki , Advanced Pranic Healing & Kρυσταλλοθεραπειας

Θεραπευτρια  ολιστικων μαλαξεων

Σχετικές δημοσιεύσεις