ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΞΕΙΣ

Λεμφική μάλαξη Vodder  / Vodder Lemfo Drainage
λεμφικη

Η λεμφική μάλαξη του Vodder είναι ολιστική μάλαξη που στόχος της είναι πρωταρχικά η καλή κυκλοφορία και η ενεργοποίηση της λέμφου .
Το λεμφοφόρο σύστημα είναι το βιοαποχετευτικό – ανοσοποιητικό μας σύστημα και έχει ρίζες από την δημιουργία του ανθρώπινου είδους .
Η λεμφική παροχέτευση γίνεται στο προσωπο και στο σώμα . Η λεμφική μάλαξη Vodder προκαλεί θετικές αλλαγές στη ροή της λέμφου , για την καλή κυκλοφορία της και την άνοδο του ανοσοποιητικού μας συστήματος .
ΟΦΕΛΗ

 • Ιδανική ολιστική μάλαξη για καρκινοπαθεις μετα απο χημειο-ακτινοθεραπειες και ανθρωπους με εντονη τοξινωση . Στο πολλές χώρες της ευρωπης συνταγογραφείται.
 • Η λεμφική παροχέτευση είναι η διευκόλυνση της λεμφικής κυκλοφορίας για την τόνωση των φυσικών λειτουργιών του σώματος.
 • Εξασφαλίζει υγεία στον οργανισμό .
 • Καθαρίζοντας τους λεμφοφορους αγωγούς , δραστηριοποιει την κυκλοφορία της λέμφου ωστε όλες οι λειτουργίες να μεταφέρονται στούς ιστούς και τα κύτταρα .
 • Αποτοξινώνει τα λεμφογάγγλια
 • Θρέφει τους ιστούς , επιτυγχάνει την ομαλή ανταλλαγή της ύλης στα κύτταρα με αποτέλεσμα την λάμψη και την φρεσκάδα του δέρματος .
 • Ενεργοποιεί την ανταλλαγή προϊόντων ανάμεσα στα κύτταρα , βελτιώνει την όσμωση και την λήψη οξυγόνου .
 • Αναζωογονεί και βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος και επιβραδύνει την γήρανση
 • Μειώνει τα σημάδια κούρασης και τα οιδήματα κάτω από τα μάτια
 • Αναζωογονώντας τους ιστούς , βοηθάει το δέρμα να επανακτήσει το τόνο και τη λάμψη του
 • Βελτιώνει την ενυδάτωση και ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία , διευκολύνοντας την διεισδυτική δράση των καλλυντικών προϊόντων
 • Οι μύες χαλαρώνουν και η κινητικότητα τους βελτιώνεται και έτσι λαμβάνονται περισσότερα θρεπτικά συστατικά και οι άχρηστες ουσίες αποβάλλονται καλύτερα .

ΜΑΛΑΞΗ AYURVEDA ayuverda

Mάλαξη Ayurveda
Είναι μια φυσική ολιστική θεραπευτική αγωγή και αρχαία ινδική μάλαξη . Η λέξη προέρχεται από δύο σανσκριτικές λέξεις Αyus – Veda που σημαίνει επιστήμη ζωής –υγείας . Θεωρείται ενα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα . Οι ρίζες του Ayurveda ξεκινούν από την εποχή του Ιπποκράτη , ταξιδεύουν στα βάθη της Ανατολής καταλήγοντας στις Ινδίες όπου συντηρείται ως ιερό από μοναχούς με σκοπό να δώσει πολλαπλά οφέλη τόσο σε αυτούς που το δέχονται όσο και σε αυτούς που το χρησιμοποιούν . Είναι αρχέγονη τεχνική , ιεροτελεστία στάσης και κινήσεων σεβόμενη ολοκληρωτικά την ύπαρξη του ανθρώπου .

Κατά το σύστημα Ayurveda , ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται τα 5 στοιχεία (γή- ύδωρ-αέρα- αιθέρα –φωτιά ). Όταν τα 5 στοιχεία είναι συντονισμένα , τότε είναι ισορροπημένα και τα 3 επίπεδα ύπαρξης του ανθρώπου .Σύμφωνα με τη θεωρία του Αγιουρβέδα υπάρχουν τρεις βασικές δυνάμεις που μας προστατεύουν από τις ασθένειες: Vata , Pita και Kapha, οι οποίες όταν λειτουργούν σωστά, θεωρείται ότι έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν τις βιολογικές και ψυχικές μας λειτουργίες. H ανισορροπία αυτών των δυνάμεων, σύμφωνα με τις αρχές της αγιουρβέδα, ευθύνεται για τις παθήσεις. Οι θεραπείες του Αγιουρβέδα, συνδυάζει τεχνική μάλαξης με αιθέρια έλαια , βότανα , κοχύλια και κρυστάλλους .

Ο Ayurveda είναι ιδανική τεχνική για πρόληψη , αντιμετώπιση , συντήρηση του οργανισμού σε νοητικό , σωματικό και ψυχικό επίπεδο .

Στο φυσικό σώμα τα οφέλη του Αyurveda είναι:

 • Απομακρύνει την δυσκαμψία των μυών και την έλλειψη ελαστικότητας
 • Δρά με πολύ θετικά αποτελέσματα στο μυοσκελετικό , στο κυκλοφορικο και στο λεμφικο σύστημα.
 • Απομακρύνει την ξηρότητα του δέρματος και βελτιώνει την υφή , την σύνθεση και την τόνωση των μυών και του δέρματος
 • Ανακουφίζει τον πόνο , τους πονοκεφάλους και ημικρανίες
 • Προωθεί την λίπανση των αρθρώσεων
 • Βελτιώνει την στάση του σώματος και την γενικότερη δύναμη του σώματος
 • Καθυστερεί τη γήρανση και βελτιώνει την υφή , την σύνθεση και την τόνωση του δέρματος .
 • Ανακουφίζει πόνους πλάτης και ώμων , σπονδυλίτιδα και σε πόνους σκολίωσης .
 • Βελτιώνει τα αντανακλαστικά και την όραση
 • Βοηθάει στήν αναπτυξη των αισθήσεων και συγχρονίζει τις 5 αισθήσεις
 • Βελτιώνει την αναπνοή
 • Δημιουργεί υψηλές πνευματικές εμπειρίες
 • Βοηθάει σε νευρικές ασθένειες (παράλυση –parkison – πάρεση)
 • Βοηθάει στην ανακατανομή του λίπος στο σώμα .

Σε νοητικό επίπεδο τα οφέλη της μάλαξης του  Αyurveda είναι:

 • Απομακρύνει το στρες
 • Βοηθάει σε αϋπνίες και κούραση
 • Βοηθάει στήν απελευθέρωση μπλοκαρισμένων σκέψεων που αφορούν συναισθήματα και αισθήσεις
 • Αναπτύσσονται οι αισθήσεις
 • Βοηθάει σε ψυχοσωματικά συμπτώματα και σε σεξουαλική δυσλειτουργία

HEALTH AND WELLNESS MASSAGE / ΑROMA THALASSO

θεραπευτικες μαλαξεις
Ολιστική μάλαξη 
 που διεγείρει το κυκλοφορικο σύστημα με απώτερο σκοπο την αποτοξίνωση, την εξισορροπηση και την εναρμόνιση του οργανισμού μας . Με κλασικές αρχέγονες κινήσεις θεραπευτικής μάλαξης που έχει στόχο την εναρμόνιση της τρισυπόστατης ύπαρξης του ανθρώπινου οργανισμού ( ισορροπία σώματος – νού – ψυχής ) και αποτέλεσμα την ευεξία . Η θεραπευτική μάλαξη health and wellness massage / aroma thalasso μαζί με τα εξιδικευμένα προϊόντα ( aroma thalasso – με αιθέρια έλαια και προϊόντα της θάλασσας ) επιτυγχάνει ευεργετικά οφέλη στον οργανισμό : Χαλάρωση , αποτοξίνωση , αναζωογόνηση και τόνωση Η αρωματοθεραπεία αποτελεί μια εναλλακτική θεραπεία – μάλαξη που χρησιμοποιεί τα αιθέρια έλαια για να δράσει στην καλυτέρευση της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου . Η θεραπεία μέσω της τεχνικής αυτής γίνεται μέσω της επίδρασης των αιθέριων ελαίων και του αρώματος στον εγκέφαλο μέσω της όσφρησης και μέσω των ευεργετικών ιδιοτήτων των αιθέριων ελαίων που μέσω της κυκλοφορικής μάλαξης , τονώνοντας το κυκλοφορικό μας σύστημα , διεισδύουν σε βάθος , φτάνοντας πολύ κοντά στα ζωτικά όργανα και έτσι εμβαθύνει η θεραπεία . Η Aroma – thalasso συνδυάζεται με τα ευεργετικά οφέλη της θαλασσοθεραπείας και της αρωματοθεραπείας με έναν μοναδικό τρόπο ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη προσφορά συστατικών από τη θάλασσα ( μέσω του αλατιού βιολογικής επεξεργασίας ) και τη γή ( αιθέρια έλαια – πτητικά έλαια από εκχυλίσματα φυτών ) ταυτόχρονα
ΣΟΚΟΛΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ / ΜΑΛΑΞΗ SI-AN ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ
( BRIGHT STONES ) 
si an
Η μάλαξη Si-an είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα μάλαξης που σκοπό έχει τη φροντίδα τόσο του σώματος όσο και της ψυχής . Στοχεύει στο αδυνάτισμα και την εξάλειψη της κυτταρίτιδας . Συνδυάζει την χρωμοθεραπεία ( με ειδικούς κρυστάλλους – bright stones ) , την αρωματοθεραπεία με την χρήση μασκών σοκολάτας – κανέλας και εκχυλισμάτων φρούτων & πράσινου τσαγιού και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά .

SI AN ” Το Σπίτι του Φεγγαριού ”

Η μάλαξη Si-an είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα μάλαξης που σκοπό έχει τη φροντίδα τόσο του σώματος όσο και της ψυχής .

Ενεργοποιεί τα δύο κινητήρια συστήματα του οργανισμού , το κυκλοφορικό και το λεμφοφόρο-βιοαποχετευτικό σύστημα. Έτσι επιτυγχάνεται αποτοξίνωση , καλύτερη αιμάτωση του σώματος , ανακούφιση μυικών και σκελετικών εντάσεων , εναρμόνιση και ευεξία.

Στοχεύει στο αδυνάτισμα , την λιπογλυπτική και την εξάλειψη της κυτταρίτιδας .

Συνδυάζει την χρωμοθεραπεία ( με ειδικούς κρυστάλλους – bright stones ) και την αρωματοθεραπεία με την χρήση μασκών σοκολάτας , κανέλας και εκχυλισμάτων φρούτων & πράσινου τσαγιού !

Χρωματοθεραπεια ” Η παλέτα της ψυχής ” ” Τα χρώματα επιδρούν στην ψυχή, αφού μπορούν, όχι μόνο να διεγείρουν τις αισθήσεις, αλλά και να μας ξυπνήσουν συγκινήσεις και συναισθήματα ” Γκαιτε …

Η χρωματοθεραπεία είναι μια επιστημονική θεραπευτική αγωγή, που στηρίζεται στην αντίληψη ότι καθένα από τα χρώματα του φάσματος του ορατού φωτός δρα σε συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού, ασκώντας ευεργετική επίδραση στην ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της μεθόδου, κάθε αρνητική βιολογική κατάσταση, πριν εκδηλωθεί σαν σωματικό σύμπτωμα, εκδηλώνεται πρώτα στην αύρα του ατόμου.

Με την χρωματοθεραπεία λοιπόν (η οποία στην πράξη εφαρμόζεται με την έκθεση του ασθενούς σε δέσμες έγχρωμου φωτός, από ειδικούς προβολείς), η αύρα παίρνει τη δόνηση του χρώματος και μεταφέρει την θεραπευτική της ενέργεια στο σώμα. Έτσι, η κόπωση, το άγχος, η απογοήτευση και άλλες αρνητικές βιολογικές και ψυχοδιανοητικές καταστάσεις εξουδετερώνονται, με αποτέλεσμα, να προλαμβάνονται και οι διάφορες παθήσεις.

Ήδη, εδώ και αρκετά χρόνια, η κλασική ιατρική χρησιμοποιεί τη χρωματοθεραπεία ! Κάθε χρώμα έχει την δική του δόνηση και επηρεάζει όχι μόνο την πνευματική και ψυχική κατάσταση του ανθρώπου αλλά και τη φυσική. Γι’ αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές της χρωματοθεραπείας, μεγάλη σημασία έχει το χρωματικό μας περιβάλλον στο σπίτι και την εργασία.

Δηλαδή τα χρώματα που έχουν οι τοίχοι μας, τα ρούχα μας, τα σεντόνια μας, οι λάμπες που χρησιμοποιούμε στο διάβασμα, στο εργαστήριο κ.α.

Ωστόσο, η πιο σημαντική δόνηση για τον κάθε οργανισμό, είναι η δόνηση του φωτός του ήλιου, που δίνει και τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, μπλε, βιολετί) τα οποία και αντιστοιχούν στα επτά τσάκρα του σώματος (7 ενεργειακά κέντρα).

Τα 7 βασικά χρώματα των ενεργειακών μας κέντρων και τί συμβολιζουν

 • Το κόκκινο: Ενεργοποιεί τις πέντε αισθήσεις, διώχνει τη νωθρότητα, δημιουργεί διάθεση για δράση και επικοινωνία. Αυξάνει την ζωτικότητα, τη σεξουαλική δραστηριότητα στον άντρα, τον καρδιακό ρυθμό, και τονώνει το κυκλοφορικό.
 • Το πορτοκαλί: Κινητοποιεί την υπάρχουσα ενέργεια και τον φυσικό δυναμισμό. Καταπολεμά την κόπωση, βελτιώνει την ψυχική διάθεση, ισχυροποιεί τη θέληση και τον αυτοέλεγχο.
 • • Το κίτρινο: Διεγείρει τη μνήμη και τις νοητικές λειτουργίες, καταπολεμά την μελαγχολία και βοηθά για αυτογνωσία και αυτοκριτική. Οι γιαπωνέζοι το θεωρούν έδρα των συναισθημάτων και το λένε «χαρά» εξ ου και το «χαρακίρι».
 • Το πράσινο: Βοηθάει στην εκδήλωση των συναισθημάτων, ενεργοποιεί την ανάπλαση των μυών και των ιστών. Δημιουργεί αρμονία στο σώμα και στο πνεύμα, χαλαρώνει, λειτουργεί καταπραϋντικά.
 • Το γαλάζιο: Ηρεμεί, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και διευκολύνει την ικανότητα λήψεων αποφάσεων.
 • Το μπλε-λουλακί: Καθαρίζει το νου και την ψυχή, εξουδετερώνει τις αρνητικές σκέψεις, εκμηδενίζει το φόβο, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα.
 • Το μοβ: Ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, αυξάνει την ψυχική ωριμότητα και την ικανότητα για διαλογισμό, δημιουργεί διάθεση για κοινωνικότητα.

Η συγκεκριμενη τεχνική ειναι μια πολυαισθησιακή αγωγή , με υπεροχες μυρωδιές , όμορφα χρώματα , που τα αποτελέσματά της είναι άμεσα ορατά ! Η μαγεία των εναλλακτικών και των ενεργειακών τεχνικών προσφέρει αρμονία ψυχής , γαλήνη πνεύματος και χαλάρωση και ευεξία σε σωματικό επίπεδο!

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΛΙΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιει τους λιθους για θεραπευτικο σκοπό Τεχνική της είναι η μάλαξη με τους λίθους , που τους χρησιμοποιει ως εργαλεια , σε συνδυασμο με τα παραγωγα τους βαμματα , αλοιφες κρυσταλλων ,ελαια και αιθερια ελαια με προσμιξεις κρυσταλλων .
Ολιστική γιατι επιδρα σε όλα τα επιπεδα της ανθρωπινης υπαρξης . Στο νοητικο επιπεδο ισορροπώντας επιφυση και υποφυση , στο συναισθηματικο διοτι εναρμονιζει τις αισθησεις και στο σωματικο επιπεδο επειδη απελευθερωνει όλα τα μελη του σωματος απο κρατηματα και εντασεις .
Η ολιστικη λιθοθεραπεια αφορα την προληψη και την αντιμετωπιση μυοσκελετικών , νευρολογικών και ψυχοσωματικών θεματων ,ενώ παραλληλα με την ευεξια που επιφερει – βοηθα στην βελτιωση της υγειας του φυσικου και ενεργειακου σωματος .
Η λιθοθεραπεια συνδυαζει τις ευεργετικες ιδιοτητες της μαλαξης και τις ιδιοτητες που εχουν οι λιθοι με την δραση που εχει το νερο σε θερμη και ψυχρη θερμοκρασια .
Χρησιμοποιουνται ζεστοι λιθοι ηφαιστιογενεις που χαρακτηριζονται από γεωμαγνητικες ιδιοτητες του χαλκου και του σιδηρου και βοηθουν στην καθαρση της ενεργειας του ατομου και στον καρμικο καθαρισμο , χαριζουν ηρεμια και ανακουφιση σε κάθε σημειο του σωματος , γειωνουν και τονωνουν την διαθεση για ζωη , βοηθα να ανοιξουν τα ενεργειακα καναλια και μεσημβρινοι , ανοιγουν οι ποροι του δερματος και κινουν τα υγρα στο χοριο μεσω οσμωσης για μεταφορα και ανταλλαγη στοιχειων, αποβαλουμε τοξινες και δινουμε θρεψη .
Επισης χρησιμοποιουνται και κρυοι λιθοι που βοηθουν στην αποδυναμωση φλεγμονων , δινουν δυναμη στα οστα και τους μυες ώστε να συντονιστουν με τα υγρα τους , απομακρυνουν μπλοκαρισματα στην αιματικη κυκλοφορια , ανακουφιζουν από πονους φλεγμονων στις αρθρωσεις και βοηθα σε μυοσκελετικα προβληματα .
Η λιθοθεραπεια βοηθα σε :
Μυικους πονους , πονους πλατης
Αρθριτιδα, ρευματοπαθειες , οσφυαλγια
Μυαλγια , ινομυαλγια, Δυσμηνορροια
Στρες , εκνευρισμο
Κυκλοφορικα προβληματα και φλεγμονες
Αυπνια
Καταθλιψη

Αποτέλεσμα εικόνων για shell+massage

Μάλαξη με Όστρακα & Κοχύλια

Holistic Shell Massage / Department of Holistic Crystal Therapy

Όστρακα και Κοχύλια ως εργαλεία
για Μάλαξη σε σώμα, πρόσωπο και κεφάλι.

Το Shell Massage είναι μια μοναδική αγωγή
και εμπειρία, για όλους! Τα οφέλη πολλά, παράλληλα
με την ξεκούραση, την τόνωση & την ευεξία του ατόμου.

Δεν πρόκειται για μια πρωτόγνωρη τεχνική αλλά για μία αρχαία φυσική, παραδοσιακή μάλαξη που ακολουθούσαν κάτοικοι σε νησιά σε όλο τον κόσμο.
Ο άνθρωπος από την αρχαιότητα είχε καταλάβει την χρησιμότητα των κοχυλιών και από τα όστρακα λόγω της δομής τους, αλλά και των στοιχείων τους, καθώς και της ενεργειακής τους δράσης.

Μία μάλαξη που ανανεώνει το σώμα και βοηθά προάγοντας την υγεία του ατόμου που τη δέχεται ενώ βοηθάει παράλληλα ενεργειακά και τον τεχνίτη αυτής. Απευθύνεται και σε όσους προτιμούν τη δυνατή, αθλητική μάλαξη καθώς έχει κινήσεις πίεσης σε βάθος ανακουφίζοντας από εντάσεις και μυαλγίες.

Η μάλαξη με όστρακα & κοχύλια αποτελεί μία μοναδική επιλογή για όσους ζητούν ολιστική θεραπεία. Ο κύριος στόχος είναι η ανακούφιση στους καταπονημένους μυς, η διαύγεια του νου, η τόνωση, η καλή διάθεση και η ευεξία. Η θερμότητα που μεταφέρεται από τα όστρακα ή από το θερμό έλαιο χαλαρώνουν του σφιγμένους μυς πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και δημιουργούν αίσθημα πλήρους χαλάρωσης, γαλήνης και ευεξίας, ενώ δημιουργείται πραγματικός χώρος για θεραπεία, εσωτερική κι εξωτερική.

Ανάλογα με το θεραπευόμενο και τις ανάγκες του, το επίπεδο αλλά και το πεδίο δράσης αυτής της μάλαξης, μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικά Shells,

Η μάλαξη διαρκεί συνολικά μια ώρα, ενώ στη διάρκεια το σώμα «χάνει» τη βαρύτητα του και ξεκουράζεται, ταυτόχρονα αποτοξινώνεται και οξυγονώνεται ολοκληρωτικά. Δύσκολα άλλη θεραπεία μπορεί να ανανεώσει σε τόσο ελάχιστο χρόνο το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα.

Τα οφέλη  :
-Απελευθερώνει το σώμα από τα συναισθήματα, το πνεύμα και το νου. Ο διαχωρισμός αυτός σημαίνει πως γρήγορα θα επέλθει ομαλή συνλειτουργία και ισορροπία των υποστάσεων μας.
-Καταφέρνει και διαλύει τους σωματικούς πόνους και να ενδυναμώνει όλους τους ιστούς, δέρμα, μύες.
-Ανακουφίζει από προβλήματα του αυχένα, ακόμα και από χρόνιους πόνους.

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ
ρεφλεξολ.χαρτης
Η ρεφλεξολογία είναι πανάρχαια τεχνική πoυ τη συναντάμε σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς στην Αίγυπτο σε τοιχογραφίες , στην Κίνα , στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αφρική .
Στην αρχαία Ελλάδα ρεφλεξολογία γινόταν στα Ασκληπιεία και αναφορές υπάρχουν στα κείμενα του Ιπποκράτη, του Δημόκριτου , του Πλάτωνα .Στη ρεφλεξολογία , κάθε σημείο του ανθρώπινου σώματος καθρεφτίζει τον ανθρώπινο οργανισμό και τα κινητήρια συστήματα του . Τα πέλματα μας , τα χέρια μας , τα αυτιά μας και κάθε μέρος του σώματος μας τόσο στον κορμό όσο και στα άκρα μας είναι ένας καθρέπτης και μια μικρογραφία του ανθρώπινου οργανισμού και των οργανικών του συστημάτων .
Η ρεφλεξολογία είναι μια ολοκληρωμένη τεχνική ενεργοποίησης της αυτοίασης, μέσω της οποίας κάθε κατερτισμένος ρεφλεξολόγος γνωρίζοντας πολύ καλά τα αντανακλαστικά σημεία των συστημάτων του οργανισμού μας , ασκεί ειδικές πιέσεις ( στα πέλματα, τις παλάμες και τα αυτιά) , χρησιμοποιεί προχωρημένες τεχνικές σε σύστοιχες-αντίστοιχες περιοχές του σώματος μας με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των καναλιών του ανθρώπινου οργανισμού , με βαθύτερο στόχο του την χαλάρωση , την εξισορρόπηση και την βελτίωση των λειτουργιών του σώματος .
Πιο συγκεκριμένα αυτά τα θετικά οφέλη της ρεφλεξολογίας ενεργοποιούνται είτε μέσω του φυσικού μας σώματος ,είτε μέσω του ηλεκτρομαγνητικού μας επιπέδου . Επειδή η ανθρώπινη φύση είναι μια τρισυπόστατη ύπαρξη που αποτελείται από σώμα –ψυχή και νού , ο ειδικευμένος ρεφλεξολόγος δρα και στα τρία επίπεδα ύπαρξης μας και έχει ως βαθύτερο στόχο του ενεργοποιώντας τις αυτοθεραπευτικές ιδιότητες του οργανισμού να φέρει την ψυχοσωματικοδιανοητική ισορροπία .
Στο φυσικό σώμα τα θετικά οφέλη της ρεφλεξολογίας ενεργοποιούνται με τους εξης τρόπους :
Αυξάνοντας την αιματική κυκλοφορία με αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση των ιστών μας με αποτέλεσμα την βελτίωση των κυτταρικών και οργανικών λειτουργιών .
Βελτιώνοντας την κυκλοφορία του λεμφοφόρου συστήματος μας – βιοαποχετευτικού μας έτσι ώστε να επιταχύνεται η αποτοξίνωση του οργανισμού , αφαιρώντας ταχύτερα τις βλαβερές ουσίες και ενισχύωντας το ανοσοποιητικό- αμυντικό σύστημα του οργανισμού μας
Διεγείροντας τους νευρικούς υποδοχείς μέσω των πιέσεων στα πέλματα, αυτιά, παλάμες και σε συστοιχίες του σώματος δίνοντας ισορροπία και αρμονία στο νευρικό σύστημα και εκκρίνοντας ταχύτερα τις νευροορμόνες.
Ενώ η ενεργοποίηση του ηλεκτρομαγνητικού επιπέδου γίνεται μέσω της προσφοράς και της επαφής με αγάπη , θετική διάθεση και φροντίδα. Ετσι λοιπόν μεταφέρονται τα θετικά αυτά μηνύματα στον άνθρωπο –δέκτη της ρεφλεξολογικής συνεδρίας , ενεργοποιώντας την αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού του.
Η αυτοθεραπευτική ικανότητα είναι η διάθεση του κάθε ανθρώπινου οργανισμού να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία του , κάθε θέμα του- ΄΄ πρόβλημα ΄΄ του .
Με την ρεφλεξολογία αυξάνεται αυτή η ιδιότητα των οργανικών μας συστημάτων , μέσω της μεταφοράς μηνυμάτων από τις νευρικές απολήξεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα και στο κάθε όργανο ξεχωριστά .
Το πιο ουσιαστικό όμως είναι ότι η μετάδοση των μηνυμάτων γίνεται με αγάπη , στοργή και φροντίδα αποτελώντας ενα έναυσμα και μια κινητήριος δύναμη για να δράσει αυτοθεραπευτικά να αντιμετωπίσει κάθε είδος θέματος που υπάρχει .Η ρεφλεξολογία είναι μια φυσική ολιστική συμπληρωματικά αγωγή που έχει σαν σκοπό να ενισχύσει την αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού .
Δρά άμεσα μέσω φυσικού επιπέδου ενεργοποιώντας το κυκλοφορικο – το λεμφοφόρο και το νευρικό σύστημα και έτσι ενεργοποιεί και όλα τα οργανα και τα συστήματα που συνεργάζονται μεταξύ τους ως φυσικές και αντανακλαστικές διαδικασίες και έμμεσα μέσω του ηλεκτρομαγνητικου-ενεργειακού επιπέδου λόγω της ένωσης των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων των δυο ανθρώπων.
Συνιστόυμε 10 -16 συνεδρίες ανάλογα τις ανάγκες του κάθε οργανισμού . Οι πρωτες 6 συνεδρίες πρέπει να γίνονται 2- 3 φορές / βδομάδα και οι υπόλοιπες 1 φορά την βδομάδα –το 15ημερο ή το μήνα .Καλό είναι στο τέλος τως συνεδριών να γίνεται μια συνεδρία συντήρησης του αποτελέσματος ανα τρίμηνο . Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 1 hr .
Είναι μαγικό το πως αντικατοπτρίζεται στα πελματα , στα χέρια και στα αυτιά ( ανεστραμμένο έμβρυο ) , ολόκληρος ο οργανισμός .</div

Ηarmony massage / Μάλαξη Αρμονιάς – Εναρμόνισης
Φιλοσοφια :
Βασίζεται στην Ιπποκράτεια φιλοσοφια .Κάθε άνθρωπος έχει 4 δυναμεις ,4 ισχυρές προσωπικότητες που αντιστοιχουν σε 4 ταπεραμέντα ( χολερικος, φλεγματικος , αιματικός , μελαγχολικος ). Αυτά τα 4 ταπεραμέντα δομούν τον χαρακτήρα κάθε ατόμου . Κατά καιρούς και σύμφωνα με τα ερεθισματα που λαμβανει κάποιος από το περιβάλλον γυρω του , ένα από τα τεσσερα ταπεραμέντα είναι πιο ισχυρο εναντι των υπολοιπων που υποτονούν .Με ειδικο ιστορικο μπορούμε να αποκρυπτογραφησουμε αυτό που υπερισχυει και ετσι μέσω των ειδικών ελαιων και της ενεργειακής μάλαξης να εξισσοροπήσουμε και να εναρμονίσουμε .Το Ηarmony massage στοχεύει ετσι ώστε να εναρμονιστούν και οι τέσσερις δυναμεις- ταπεραμέντα . Αυτος ο τρόπος παρεμποδίζει την εμφάνιση διαφόρων δυσλειτουργιών του σώματος και εναρμονίζει ετσι ώστε να εναρμονίσει την υγεια μας και να νιώσουμε ευεξία .
Διεγείρει όλες τις αισθήσεις μας . Ενεργοποιει την οσφρηση μέσω των ειδικών ελαιων για κάθε ταπεραμέντο-ιδιοσυγκρασια .Ολες οι κινήσεις της μάλαξης οδηγούν στην χαλάρωση και στην τόνωση του οργανισμού .ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ολιστική θεραπευτική μάλαξη σώματος με την χρήση ειδικών εξειδικευμένων κρυστάλλων , κρέμες  βαμμάτων και αιθερίων ελαίων ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε οργανισμού  για έντονη αποτοξίνωση , λιποδιάλυση , ανακούφιση από μυοσκελετικούς πόνους , λείανση γραμμών του σώματος , τόνωση και ευεξία .


HOTSTONES  ΜΑΛΑΞΗ
Εναλλακτική Μάλαξη με ηφαιστειογενείς κρυστάλλους οψιδιανού .
Μέσω της θερμότητας των ηφαιστιογενών κρυστάλλων ο δέκτης απολαμβάνει όλες τι θεραπευτικές ιδιότητες του μασάζ.
Mέσω της μαλαξης με hot stones επιτυγχάνεται έντονη αποτοξίνωση του οργανισμού, αγγειοδιασταλτική δράση και αδυνάτισμα, βελτιώνεται η αιματική κυκλοφορία & η υφή της κυτταρίτιδας , ανακουφιζόμαστε από μυοσκελετικούς , ρευματικούς πόνους & οσφυαλγίες ,οι ιστοί οξυγονώνονται , το λεμφικό σύστημα διεγείρεται, αναζωογονείται  το πνεύμα και οι αισθήσεις, λογώ της ζεστασιάς και της ενεργειακής υπόστασης  σώμα και στον συνδυασμό με αιθέριο έλαιο ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ
βεντουζες 1
Πρόκειται για μια συμπληρωματική φυσική θεραπευτική τεχνική η οποία έχει τις ρίζες της στην Παραδοσιακή Κινέζική Ιατρική. Η τεχνική αφορά σε μικρά κυπελλοειδή δοχεία (διαφόρων διαστάσεων και υλικών), τα οποία τοποθετούνται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επί του δέρματος έτσι ώστε η δημιουργία κενού αέρος μέσα στα δοχεία μεφυσικό η τεχνικό τρόπο(φωτιά η μηχ.αντλία), να προκαλέσει εισρόφηση του δέρματος μέσα στο κυπελλοειδές δοχείο
Σύμφωνα με τη κινέζικη ιατρική, οι μεσημβρινοί βρίσκονται πάνω στο δέρμα και συνδέονται με τα εσωτερικά όργανα. Έτσι λοιπόν ερεθίζοντας με κάποιο θεραπευτικό χειρισμό( βεντούζες, guasha, μάλαξη) τη συγκεκριμένη περιοχή, προσπαθούμε να επιδράσουμε και να αλλάξουμε το αίμα και το qi ενός συγκεκριμένου οργάνου.Ενώ σύμφωνα με την δυτική ιατρική, προσπαθούμε να επιδράσουμε στην αιματική κυκλοφορία και στο νευρο – ενδοκρινικό σύστημα.
Η εφαρμογή βεντούζας, προκαλεί τοπική αναρρόφηση του δέρματος μέσω της αρνητικής πίεσης (κενό αέρος) που ασκείται στο εσωτερικό της βεντούζας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ισχυρή πρόκληση υπεραιμίας (αύξηση της ροής του αίματος) και αυτό με τη σειρά του προκαλεί:
– Αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή της εφαρμογής.
– Αύξηση της οξυγόνωσης των ιστών.
– Αύξηση της ενζυματικής δραστηριότητας και αύξηση του μεταβολισμού.
– Αύξηση της ταχύτητας νευρικών ώσεων.
Τρόπος δράσης βεντουζών
• Στο δέρμα: Βελτιώνεται η αναπνοή του δέρματος, ενώ παράλληλα βελτιώνεται και η λειτουργία των ιδρωτοποιών και των άλλων αδένων. Με αυτό τον τρόπο επιταχύνεται η αποβολή αλάτων, σμήγματος και νερού.
• Στις αρθρώσεις: Βελτιώνεται η κυκλοφορία στην άρθρωση και ενεργοποιείται η έκκριση του αρθρικού υγρού.
• Στους μυς: Αυξάνεται η αιματική κυκλοφορία των υποδόριων αγγείων και η αιματική κυκλοφορία των υποκείμενων μυών.
• Σε περιπτώσεις που θέλουμε πολύ γρήγορο αποτέλεσμα.(π.χ. αθλητής)
• Σε χρόνια δύσκολα περιστατικά ή περιστατικά που επιμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
• Για απλή δυναμική χαλάρωση των μυών
• Για κρυολογήματα
• Έντονους μυϊκούς σπασμούς.
• Μυοσκελετικά
• Αναπνευστικά
• Γυναικολογικά
• Γαστρεντερολογικά προβλήματα
• Άγχος
• Κρυολογήματα
• ΧαλάρωσηΟι βεντούζες μπορούν να εφαρμοστούν στην αρχή, κατά τη διάρκεια ή στο τέλος μιας συνεδρίας. Επίσης μπορει να εφαρμοστούν παράλληλα με τη συνεδρία
• Στην Ανατολή: εφαρμόζονται ανα σετ 10 θεραπειών, καθημερινά μέχρι ο ασθενής να θεραπευτεί και ανάμεσα στα σετ δίνεται 1 εβδομάδα ανάπαυσης.
• Στη Δύση: μία συνεδρία ανά εβδομάδα είναι φυσιολογική συχνότητα θεραπείας. Σε οξείες καταστάσεις μπορούμε να κάνουμε έως και 3 συνεδρίες ανά εβδομάδα, μέρα παρά μέρα, ανάλογα την τεχνική της βεντούζας που θα εφαρμόσουμε(ελαφριά, μέτρια, σκληρή)
Tα αποτελέσματα της εφαρμογής είναι η ερυθρότητα στο δέρμα και κυκλικό σημάδι από το στόμιο της βεντούζας.
Ο ασθενής πρέπει να αισθάνεται ζέστη, τράβηγμα, τέντωμα στο δέρμα, αλλά όχι πόνο.
Το μέγιστο αποτέλεσμα θα φανεί μετά από 5 ως 10 συνεδρίες.
Σε πολύ μεγάλο ποσοστό μετά την εφαρμογή βεντούζων, θα εμφανιστεί έξαρση των αρχικών συμπτωμάτων(θεραπευτική αντίδραση) και η οποία μπορεί να διαρκέσει από 2 ως 24 ώρες.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ GUA-SHA
gua sha 2
Gua σημαίνει ξύσιμο-γδάρσιμο και Sha σημαίνει ζέστη.Πρόκειται για μια συμπληρωματική φυσική θεραπευτική τεχνική η οποία έχει τις ρίζες της στην Παραδοσιακή Κινέζική Ιατρική .Είναι θεραπευτική απόξεση.
Ως τεχνική διεγείρει τον υποδόριο ιστό, ασκώντας πίεση με συγκεκριμένη φορά και κατευθυνση. Το guasha ή scrapping therapy είναι μια παραδοσιακή θεραπευτική τεχνική με ιστορία, πάνω από 2000 χρόνια.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο guasha είναι λεπίδες από νεφρίτη ή κόκκαλο (κέρατο) ή πορσελάνινο κουταλάκι σούπας ή άλλο στρογγυλό και μη αιχμηρό αντικείμενο. Οι περισσότεροι θεραπευτές χρησιμοποιούν πορσελάνη και νεφρίτη γιατί θεωρείται καλός αγωγός δηλαδή, η ενέργεια του είναι πολύ κοντά με αυτή του σώματος.
Είναι ήπιοι χειρισμοί με μακρόσυρτες κινήσεις τριβής.
Εμφανίζεται μια ερυθρότητα πάνω στο δέρμα. Η έκταση της εξαρτάται από την πίεση που ασκείτε. Όσο πιο λίγη είναι η δύναμη, τόσο πιο μικρό είναι το σημάδι. Στην πρώτη συνεδρία ξεκινάμε ήπια. Ο ασθενής πρέπει να αισθάνεται ζέστη και όχι έντονο πόνο. Αν παραπονεθεί για πόνο, σταματάμε άμεσα την εφαρμογή της μεθόδου. Το σημάδι διαρκεί από 3 ως 10 μέρες.Το σώμα του ασθενή συνοδεύεται από δίψα
Όταν πρόκειται για θεραπεία η εφαρμογή μπορεί να είναι 1 συνεδρία την εβδομάδα. Είναι καλύτερα να έχουν φύγει οι εκχυμώσεις από την περιοχή εφαρμογής. Ισχύει για όλες τις ηλικιακές ομάδες
Όταν πρόκειται για πρόληψη, η εφαρμογή μπορεί να είναι καθημερινή με μικρή πίεση, τέτοια ώστε να μην εμφανιστούν έντονες εκχυμώσεις
Ενδείξεις για το gua-sha
1. Σε ψυχικά προβλήματα (άγχος, κατάθλιψη)
2. Σε μυοσκελετικά προβλήματα
3. Γαστρεντερολογικά
4. Αναπνευστικά προβλήματα
5. Γυναικολογικά
6. Κεφαλαλγία
7. Κρυολογήματα
8. Αϋπνία

ΘΕΡΑΠΕΙΑ MOXA

Θερμοθεραπεία με Moxa - Γεωργία Κουτσουμπού - Γενικός Οικογενειακός Ιατρός - Διδάκτωρ Ιστολογίας

H μοξαθεραπεία, είναι μια θεραπευτική τεχνική όπου γίνεται καυτηριασμός με μόξα. Η μόξα παράγεται από ασιάτικες ποικιλίες του φυτού αρτεμισία.

Η μοξαθεραπεία είναι ευρέως διαδεδομένη στις ασιάτικες χώρες και παραδοσιακά χρησιμοποιείται παράλληλα με το βελονισμό, τη βεντουζοθεραπεία ,ρεφλεξολογια και τη χειρομάλαξη

Γενικά οφέλη:
• Θερμαίνει το σώμα και βοηθάει όποιον αισθάνεται πως κρυώνει όλη την ώρα επειδή αυξάνει δυναμικά την κυκλοφορία του αίματος στους εν τω βάθει ιστούς, οδηγώντας σε καλύτερη οξυγόνωση, αυξημένες καύσεις και τόνωση του μεταβολισμού.
• Η ζέστη της θεραπείας εισχωρεί βαθεία στο σώμα φτάνοντας έως τα οστά και κάνει θαύματα στον πόνο, ειδικά σε χρόνιες και υποξείες περιπτώσεις μυοσκελετικού πόνου, όπως τενοντίτιδες, αρθρίτιδες και τραυματισμούς.
• Βελτιώνει την άμυνα του οργανισμού
• Βοηθάει σε μια ποικιλία από προβλήματα του πεπτικού, αναπνευστικού, κυκλοφορικού, γυναικολογικού και νευρικού συστήματος

Οφέλη σε επιλεγμένα βελονιστικά σημεία:
• Τονώνει την ενέργεια σε άτομα με χρόνια κούραση
• Αυξάνει τα λευκά αιμοσφαίρια, υπεύθυνα για την άμυνα του οργανισμού, έως και 300%
• Βοηθάει σε πολλά είδη λοιμώξεων
• Ανακουφίζει τα πεπτικά και εντερικά προβλήματα, εξομαλύνοντας τους περισταλτισμούς του εντέρου και βοηθάει σε δυσπεψία, ναυτία, έμετο, φουσκώματα, πόνους της κοιλιάς, διάρροια και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
• Τονώνει το μεταβολισμό και συνεισφέρει σημάντικα σε προγράμματα απώλειας βάρους
• Βοηθάει σε καταστάσεις αναιμίας
• Βοηθάει σε χρόνιες ουρολοιμώξεις και άλλα προβλήματα του ουροποιητικού
• Αποβάλλει τους πόνους της μέσης και βοηθάει την ισχιαλγία
• Ενδυναμώνει το μυικό σύστημα και βοηθάει σε καταστάσεις ατροφίας, παράλυσης, σπαστικότητας και υπαισθησίας
• Ανακουφίζει τη νευραλγία
• Επιταγχύνει την ανάρρωση από πάρεση του προσώπου
• Ανακουφίζει την ωτίτιδα και βοηθάει σε εμβοές
• Μπορεί να επαναφέρει τη συνείδηση σε καταστάσεις όπως λιποθημία ή κώμα
• Ανακουφίζει τους καρκινοπαθείς από ορισμένες παρενέργειες της χημειοθεραπείας, όπως η ναυτία και τα πεσμένα λευκά αιμοσφαίρια
• Τονώνει το αναπαραγωγικό σύστημα και αυξάνει τη γονιμότητα στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες
• Βοηθάει σε περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας και  βελτιώνει την κατάσταση του σπέρματος
• Βελτιώνει τα αποτελέσματα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
• Ανακουφίζει σε διάφορες διαταραχές της έμμηνου ρύσης, όπως ο ακανόνιστος κύκλος, η αμηνόρροια και η υπερβολικές αιμορραγίες
• Έχει θαυματουργά αποτέλεσματα στους πόνους περιόδου
• Μειώνει τις αιμορραγίες και είναι εξαιρετικά χρήσιμη στις μηνορραγίες και υπερβολική αιμορραγία κατά τη λοχία
• Μειώνει τις πιθανότητες αποβολής κατά τη διάρκεια ης εγκυμοσύνης
• Στην 7-9η εβδομάδα της εγκυμοσύνης παραδοσιακά θεωρείται πως κάνει το παιδί πιο έξυπνο και δυνατό
• Βοηθάει το έμβρυο να πάρει τη σωστή (κεφαλική) θέση (όταν βρίσκεται σε ισχιακή προβολή
• Αυξάνει τη γαλακτοφορία και βοηθάει στο θηλασμό

Μαδεροθεραπεια

Η Μαδεροθεραπεία ασκείται εδώ και αιώνες στις ανατολικές χώρες, αλλά εγινε πολυ γνωστη τη δεκαετια του 90 στην Κολομβία.  Madero  σημαίνει ξύλο, Ξύλινη Θεραπεία  .

Η μαδεροθεραπεία για τους Κολομβιανούς είναι έντονη μαλαξη με χρηση των ειδικων εργαλειων  για να πετύχουν σύνθλιψη της λιπώδους μάζας.

Αποτελεί την ιδανικότερη θεραπεία με τη χρήση ξύλινων πλαστών για εξάλειψη της κυτταρίτιδας, αποτοξινωση  , σύσφιξη  και απώλεια πόντων!

Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στις επίμαχες περιοχές, μέσω της άσκησης κινήσεων με ειδικών ξύλινων εργαλείων .

Ενεργοποιείται το λεμφικό σύστημα του σώματος, απελευθερώνονται οι συσσωρευμένες τοξίνες και ενεργοποιείται ο μεταβολισμός.

Ανορθώνει κι ενισχύει τους γλουτούς

Δυναμώνει, συσφίγγει και τονώνει το δέρμα

Χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα, το οποίο βοηθά στην ανακούφιση της ψυχικής και σωματικής έντασης

Διασπά τα αποθέματα λίπους που απομακρύνονται μαζί με άλλες τοξίνες

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

CANDLE MASSAGE

Προκειται για μια μαλαξη με ζεστο οικολογικο κερι , δημιουργειται περιβαλλον απο ενα μαγικο ρομαντικο κοσμο γεματο ευωδιες

Ιδιαιτερη μεθοδος φροντιδας προσωπου και σωματος . Επιφερει ανακουφιση σε ολα τα επιπεδα υπαρξης και του οργανισμου . Τελικο αποτελεσμα  τονωση , αναπτερωση της διαθεσης και αισιοδοξιας .

Ενυδατωνει το δερμα καθως λειτουργει οσμωτικα , βοηθωντας να διεισδυσουν ολα τα θρεπτικα συστατικα που περιεχει το  βιολογικο φυτικο κερι .

Ανακουφιζει απο αγχος , πονοκεφαλους , αυπνια , μυικους πονους , κοπωση

Προωθει την ευεξια , την θρεψη , την τονωση , την συσφιξη , ενεργοποιει το κυκλοφορικο συστημα , βελτιωνρι την αρρυθμια

Αφήστε ένα σχόλιο