ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΞΕΙΣ

Λεμφική μάλαξη Vodder  / Vodder Lemfo Drainage
λεμφικη

Η λεμφική μάλαξη του Vodder είναι ολιστική μάλαξη που στόχος της είναι πρωταρχικά η καλή κυκλοφορία και η ενεργοποίηση της λέμφου .
Το λεμφοφόρο σύστημα είναι το βιοαποχετευτικό – ανοσοποιητικό μας σύστημα και έχει ρίζες από την δημιουργία του ανθρώπινου είδους .
Η λεμφική παροχέτευση γίνεται στο προσωπο και στο σώμα . Η λεμφική μάλαξη Vodder προκαλεί θετικές αλλαγές στη ροή της λέμφου , για την καλή κυκλοφορία της και την άνοδο του ανοσοποιητικού μας συστήματος .
ΟΦΕΛΗ

 • Ιδανική ολιστική μάλαξη για καρκινοπαθεις μετα απο χημειο-ακτινοθεραπειες και ανθρωπους με εντονη τοξινωση . Στο πολλές χώρες της ευρωπης συνταγογραφείται.
 • Η λεμφική παροχέτευση είναι η διευκόλυνση της λεμφικής κυκλοφορίας για την τόνωση των φυσικών λειτουργιών του σώματος.
 • Εξασφαλίζει υγεία στον οργανισμό .
 • Καθαρίζοντας τους λεμφοφορους αγωγούς , δραστηριοποιει την κυκλοφορία της λέμφου ωστε όλες οι λειτουργίες να μεταφέρονται στούς ιστούς και τα κύτταρα .
 • Αποτοξινώνει τα λεμφογάγγλια
 • Θρέφει τους ιστούς , επιτυγχάνει την ομαλή ανταλλαγή της ύλης στα κύτταρα με αποτέλεσμα την λάμψη και την φρεσκάδα του δέρματος .
 • Ενεργοποιεί την ανταλλαγή προϊόντων ανάμεσα στα κύτταρα , βελτιώνει την όσμωση και την λήψη οξυγόνου .
 • Αναζωογονεί και βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος και επιβραδύνει την γήρανση
 • Μειώνει τα σημάδια κούρασης και τα οιδήματα κάτω από τα μάτια
 • Αναζωογονώντας τους ιστούς , βοηθάει το δέρμα να επανακτήσει το τόνο και τη λάμψη του
 • Βελτιώνει την ενυδάτωση και ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία , διευκολύνοντας την διεισδυτική δράση των καλλυντικών προϊόντων
 • Οι μύες χαλαρώνουν και η κινητικότητα τους βελτιώνεται και έτσι λαμβάνονται περισσότερα θρεπτικά συστατικά και οι άχρηστες ουσίες αποβάλλονται καλύτερα .

ΜΑΛΑΞΗ AYURVEDA ayuverda

Mάλαξη Ayurveda
Είναι μια φυσική ολιστική θεραπευτική αγωγή και αρχαία ινδική μάλαξη . Η λέξη προέρχεται από δύο σανσκριτικές λέξεις Αyus – Veda που σημαίνει επιστήμη ζωής –υγείας . Θεωρείται ενα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα . Οι ρίζες του Ayurveda ξεκινούν από την εποχή του Ιπποκράτη , ταξιδεύουν στα βάθη της Ανατολής καταλήγοντας στις Ινδίες όπου συντηρείται ως ιερό από μοναχούς με σκοπό να δώσει πολλαπλά οφέλη τόσο σε αυτούς που το δέχονται όσο και σε αυτούς που το χρησιμοποιούν . Είναι αρχέγονη τεχνική , ιεροτελεστία στάσης και κινήσεων σεβόμενη ολοκληρωτικά την ύπαρξη του ανθρώπου .

Κατά το σύστημα Ayurveda , ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται τα 5 στοιχεία (γή- ύδωρ-αέρα- αιθέρα –φωτιά ). Όταν τα 5 στοιχεία είναι συντονισμένα , τότε είναι ισορροπημένα και τα 3 επίπεδα ύπαρξης του ανθρώπου .Σύμφωνα με τη θεωρία του Αγιουρβέδα υπάρχουν τρεις βασικές δυνάμεις που μας προστατεύουν από τις ασθένειες: Vata , Pita και Kapha, οι οποίες όταν λειτουργούν σωστά, θεωρείται ότι έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν τις βιολογικές και ψυχικές μας λειτουργίες. H ανισορροπία αυτών των δυνάμεων, σύμφωνα με τις αρχές της αγιουρβέδα, ευθύνεται για τις παθήσεις. Οι θεραπείες του Αγιουρβέδα, συνδυάζει τεχνική μάλαξης με αιθέρια έλαια , βότανα , κοχύλια και κρυστάλλους .

Ο Ayurveda είναι ιδανική τεχνική για πρόληψη , αντιμετώπιση , συντήρηση του οργανισμού σε νοητικό , σωματικό και ψυχικό επίπεδο .

Στο φυσικό σώμα τα οφέλη του Αyurveda είναι:

 • Απομακρύνει την δυσκαμψία των μυών και την έλλειψη ελαστικότητας
 • Δρά με πολύ θετικά αποτελέσματα στο μυοσκελετικό , στο κυκλοφορικο και στο λεμφικο σύστημα.
 • Απομακρύνει την ξηρότητα του δέρματος και βελτιώνει την υφή , την σύνθεση και την τόνωση των μυών και του δέρματος
 • Ανακουφίζει τον πόνο , τους πονοκεφάλους και ημικρανίες
 • Προωθεί την λίπανση των αρθρώσεων
 • Βελτιώνει την στάση του σώματος και την γενικότερη δύναμη του σώματος
 • Καθυστερεί τη γήρανση και βελτιώνει την υφή , την σύνθεση και την τόνωση του δέρματος .
 • Ανακουφίζει πόνους πλάτης και ώμων , σπονδυλίτιδα και σε πόνους σκολίωσης .
 • Βελτιώνει τα αντανακλαστικά και την όραση
 • Βοηθάει στήν αναπτυξη των αισθήσεων και συγχρονίζει τις 5 αισθήσεις
 • Βελτιώνει την αναπνοή
 • Δημιουργεί υψηλές πνευματικές εμπειρίες
 • Βοηθάει σε νευρικές ασθένειες (παράλυση –parkison – πάρεση)
 • Βοηθάει στην ανακατανομή του λίπος στο σώμα .

Σε νοητικό επίπεδο τα οφέλη της μάλαξης του  Αyurveda είναι:

 • Απομακρύνει το στρες
 • Βοηθάει σε αϋπνίες και κούραση
 • Βοηθάει στήν απελευθέρωση μπλοκαρισμένων σκέψεων που αφορούν συναισθήματα και αισθήσεις
 • Αναπτύσσονται οι αισθήσεις
 • Βοηθάει σε ψυχοσωματικά συμπτώματα και σε σεξουαλική δυσλειτουργία

HEALTH AND WELLNESS MASSAGE / ΑROMA THALASSO

θεραπευτικες μαλαξεις
Ολιστική μάλαξη 
 που διεγείρει το κυκλοφορικο σύστημα με απώτερο σκοπο την αποτοξίνωση, την εξισορροπηση και την εναρμόνιση του οργανισμού μας . Με κλασικές αρχέγονες κινήσεις θεραπευτικής μάλαξης που έχει στόχο την εναρμόνιση της τρισυπόστατης ύπαρξης του ανθρώπινου οργανισμού ( ισορροπία σώματος – νού – ψυχής ) και αποτέλεσμα την ευεξία . Η θεραπευτική μάλαξη health and wellness massage / aroma thalasso μαζί με τα εξιδικευμένα προϊόντα ( aroma thalasso – με αιθέρια έλαια και προϊόντα της θάλασσας ) επιτυγχάνει ευεργετικά οφέλη στον οργανισμό : Χαλάρωση , αποτοξίνωση , αναζωογόνηση και τόνωση Η αρωματοθεραπεία αποτελεί μια εναλλακτική θεραπεία – μάλαξη που χρησιμοποιεί τα αιθέρια έλαια για να δράσει στην καλυτέρευση της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου . Η θεραπεία μέσω της τεχνικής αυτής γίνεται μέσω της επίδρασης των αιθέριων ελαίων και του αρώματος στον εγκέφαλο μέσω της όσφρησης και μέσω των ευεργετικών ιδιοτήτων των αιθέριων ελαίων που μέσω της κυκλοφορικής μάλαξης , τονώνοντας το κυκλοφορικό μας σύστημα , διεισδύουν σε βάθος , φτάνοντας πολύ κοντά στα ζωτικά όργανα και έτσι εμβαθύνει η θεραπεία . Η Aroma – thalasso συνδυάζεται με τα ευεργετικά οφέλη της θαλασσοθεραπείας και της αρωματοθεραπείας με έναν μοναδικό τρόπο ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη προσφορά συστατικών από τη θάλασσα ( μέσω του αλατιού βιολογικής επεξεργασίας ) και τη γή ( αιθέρια έλαια – πτητικά έλαια από εκχυλίσματα φυτών ) ταυτόχρονα
ΜΑΛΑΞΗ SI-AN ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ
( BRIGHT STONES )
si an
Η μάλαξη Si-an είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα μάλαξης που σκοπό έχει τη φροντίδα τόσο του σώματος όσο και της ψυχής . Στοχεύει στο αδυνάτισμα και την εξάλειψη της κυτταρίτιδας . Συνδυάζει την χρωμοθεραπεία ( με ειδικούς κρυστάλλους – bright stones ) , την αρωματοθεραπεία με την χρήση μασκών σοκολάτας – κανέλας και εκχυλισμάτων φρούτων & πράσινου τσαγιού και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά .
ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΛΙΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιει τους λιθους για θεραπευτικο σκοπό Τεχνική της είναι η μάλαξη με τους λίθους , που τους χρησιμοποιει ως εργαλεια , σε συνδυασμο με τα παραγωγα τους βαμματα , αλοιφες κρυσταλλων ,ελαια και αιθερια ελαια με προσμιξεις κρυσταλλων .
Ολιστική γιατι επιδρα σε όλα τα επιπεδα της ανθρωπινης υπαρξης . Στο νοητικο επιπεδο ισορροπώντας επιφυση και υποφυση , στο συναισθηματικο διοτι εναρμονιζει τις αισθησεις και στο σωματικο επιπεδο επειδη απελευθερωνει όλα τα μελη του σωματος απο κρατηματα και εντασεις .
Η ολιστικη λιθοθεραπεια αφορα την προληψη και την αντιμετωπιση μυοσκελετικών , νευρολογικών και ψυχοσωματικών θεματων ,ενώ παραλληλα με την ευεξια που επιφερι βοηθα στην βελτιωση της υγειας του φυσικου και ενεργειακου σωματος .
Η λιθοθεραπεια συνδυαζει τις ευεργετικες ιδιοτητες της μαλαξης και τις ιδιοτητες που εχουν οι λιθοι με την δραση που εχει το νερο σε θερμη και ψυχρη θερμοκρασια .
Χρησιμοποιουνται ζεστοι λιθοι ηφαιστιογενεις που χαρακτηριζονται από γεωμαγνητικες ιδιοτητες του χαλκου και του σιδηρου και βοηθουν στην καθαρση της ενεργειας του ατομου και στον καρμικο καθαρισμο , χαριζουν ηρεμια και ανακουφιση σε κάθε σημειο του σωματος , γειωνουν και τονωνουν την διαθεση για ζωη , βοηθα να ανοιξουν τα ενεργειακα καναλια και μεσημβρινοι , ανοιγουν οι ποροι του δερματος και κινουν τα υγρα στο χοριο μεσω οσμωσης για μεταφορα και ανταλλαγη στοιχειων, αποβαλουμε τοξινες και δινουμε θρεψη .
Επισης χρησιμοποιουνται και κρυοι λιθοι που βοηθουν στην αποδυναμωση φλεγμονων , δινουν δυναμη στα οστα και τους μυες ώστε να συντονιστουν με τα υγρα τους , απομακρυνουν μπλοκαρισματα στην αιματικη κυκλοφορια , ανακουφιζουν από πονους φλεγμονων στις αρθρωσεις και βοηθα σε μυοσκελιτα προβληματα .
Η λιθοθεραπεια βοηθα σε :
Μυικους πονους , πονους πλατης
Αρθριτιδα, ρευματοπαθειες , οσφυαλγια
Μυαλγια , ινομυαλγια, Δυσμηνορροια
Στρες , εκνευρισμο
Κυκλοφορικα προβληματα και φλεγμονες
Αυπνια
Καταθλιψη

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ
ρεφλεξολ.χαρτης
Η ρεφλεξολογία είναι πανάρχαια τεχνική πoυ τη συναντάμε σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς στην Αίγυπτο σε τοιχογραφίες , στην Κίνα , στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αφρική .
Στην αρχαία Ελλάδα ρεφλεξολογία γινόταν στα Ασκληπιεία και αναφορές υπάρχουν στα κείμενα του Ιπποκράτη, του Δημόκριτου , του Πλάτωνα .Στη ρεφλεξολογία , κάθε σημείο του ανθρώπινου σώματος καθρεφτίζει τον ανθρώπινο οργανισμό και τα κινητήρια συστήματα του . Τα πέλματα μας , τα χέρια μας , τα αυτιά μας και κάθε μέρος του σώματος μας τόσο στον κορμό όσο και στα άκρα μας είναι ένας καθρέπτης και μια μικρογραφία του ανθρώπινου οργανισμού και των οργανικών του συστημάτων .
Η ρεφλεξολογία είναι μια ολοκληρωμένη τεχνική ενεργοποίησης της αυτοίασης, μέσω της οποίας κάθε κατερτισμένος ρεφλεξολόγος γνωρίζοντας πολύ καλά τα αντανακλαστικά σημεία των συστημάτων του οργανισμού μας , ασκεί ειδικές πιέσεις ( στα πέλματα, τις παλάμες και τα αυτιά) , χρησιμοποιεί προχωρημένες τεχνικές σε σύστοιχες-αντίστοιχες περιοχές του σώματος μας με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των καναλιών του ανθρώπινου οργανισμού , με βαθύτερο στόχο του την χαλάρωση , την εξισορρόπηση και την βελτίωση των λειτουργιών του σώματος .
Πιο συγκεκριμένα αυτά τα θετικά οφέλη της ρεφλεξολογίας ενεργοποιούνται είτε μέσω του φυσικού μας σώματος ,είτε μέσω του ηλεκτρομαγνητικού μας επιπέδου . Επειδή η ανθρώπινη φύση είναι μια τρισυπόστατη ύπαρξη που αποτελείται από σώμα –ψυχή και νού , ο ειδικευμένος ρεφλεξολόγος δρα και στα τρία επίπεδα ύπαρξης μας και έχει ως βαθύτερο στόχο του ενεργοποιώντας τις αυτοθεραπευτικές ιδιότητες του οργανισμού να φέρει την ψυχοσωματικοδιανοητική ισορροπία .
Στο φυσικό σώμα τα θετικά οφέλη της ρεφλεξολογίας ενεργοποιούνται με τους εξης τρόπους :
Αυξάνοντας την αιματική κυκλοφορία με αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση των ιστών μας με αποτέλεσμα την βελτίωση των κυτταρικών και οργανικών λειτουργιών .
Βελτιώνοντας την κυκλοφορία του λεμφοφόρου συστήματος μας – βιοαποχετευτικού μας έτσι ώστε να επιταχύνεται η αποτοξίνωση του οργανισμού , αφαιρώντας ταχύτερα τις βλαβερές ουσίες και ενισχύωντας το ανοσοποιητικό- αμυντικό σύστημα του οργανισμού μας
Διεγείροντας τους νευρικούς υποδοχείς μέσω των πιέσεων στα πέλματα, αυτιά, παλάμες και σε συστοιχίες του σώματος δίνοντας ισορροπία και αρμονία στο νευρικό σύστημα και εκκρίνοντας ταχύτερα τις νευροορμόνες.
Ενώ η ενεργοποίηση του ηλεκτρομαγνητικού επιπέδου γίνεται μέσω της προσφοράς και της επαφής με αγάπη , θετική διάθεση και φροντίδα. Ετσι λοιπόν μεταφέρονται τα θετικά αυτά μηνύματα στον άνθρωπο –δέκτη της ρεφλεξολογικής συνεδρίας , ενεργοποιώντας την αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού του.
Η αυτοθεραπευτική ικανότητα είναι η διάθεση του κάθε ανθρώπινου οργανισμού να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία του , κάθε θέμα του- ΄΄ πρόβλημα ΄΄ του .
Με την ρεφλεξολογία αυξάνεται αυτή η ιδιότητα των οργανικών μας συστημάτων , μέσω της μεταφοράς μηνυμάτων από τις νευρικές απολήξεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα και στο κάθε όργανο ξεχωριστά .
Το πιο ουσιαστικό όμως είναι ότι η μετάδοση των μηνυμάτων γίνεται με αγάπη , στοργή και φροντίδα αποτελώντας ενα έναυσμα και μια κινητήριος δύναμη για να δράσει αυτοθεραπευτικά να αντιμετωπίσει κάθε είδος θέματος που υπάρχει .Η ρεφλεξολογία είναι μια φυσική ολιστική συμπληρωματικά αγωγή που έχει σαν σκοπό να ενισχύσει την αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού .
Δρά άμεσα μέσω φυσικού επιπέδου ενεργοποιώντας το κυκλοφορικο – το λεμφοφόρο και το νευρικό σύστημα και έτσι ενεργοποιεί και όλα τα οργανα και τα συστήματα που συνεργάζονται μεταξύ τους ως φυσικές και αντανακλαστικές διαδικασίες και έμμεσα μέσω του ηλεκτρομαγνητικου-ενεργειακού επιπέδου λόγω της ένωσης των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων των δυο ανθρώπων.
Συνιστόυμε 10 -16 συνεδρίες ανάλογα τις ανάγκες του κάθε οργανισμού . Οι πρωτες 6 συνεδρίες πρέπει να γίνονται 2- 3 φορές / βδομάδα και οι υπόλοιπες 1 φορά την βδομάδα –το 15ημερο ή το μήνα .Καλό είναι στο τέλος τως συνεδριών να γίνεται μια συνεδρία συντήρησης του αποτελέσματος ανα τρίμηνο . Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 1 hr .
Είναι μαγικό το πως αντικατοπτρίζεται στα πελματα , στα χέρια και στα αυτιά ( ανεστραμμένο έμβρυο ) , ολόκληρος ο οργανισμός .</div

Ηarmony massage / Μάλαξη Αρμονιάς – Εναρμόνισης
Φιλοσοφια :
Βασίζεται στην Ιπποκράτεια φιλοσοφια .Κάθε άνθρωπος έχει 4 δυναμεις ,4 ισχυρές προσωπικότητες που αντιστοιχουν σε 4 ταπεραμέντα ( χολερικος, φλεγματικος , αιματικός , μελαγχολικος ). Αυτά τα 4 ταπεραμέντα δομούν τον χαρακτήρα κάθε ατόμου . Κατά καιρούς και σύμφωνα με τα ερεθισματα που λαμβανει κάποιος από το περιβάλλον γυρω του , ένα από τα τεσσερα ταπεραμέντα είναι πιο ισχυρο εναντι των υπολοιπων που υποτονούν .Με ειδικο ιστορικο μπορούμε να αποκρυπτογραφησουμε αυτό που υπερισχυει και ετσι μέσω των ειδικών ελαιων και της ενεργειακής μάλαξης να εξισσοροπήσουμε και να εναρμονίσουμε .Το Ηarmony massage στοχεύει ετσι ώστε να εναρμονιστούν και οι τέσσερις δυναμεις- ταπεραμέντα . Αυτος ο τρόπος παρεμποδίζει την εμφάνιση διαφόρων δυσλειτουργιών του σώματος και εναρμονίζει ετσι ώστε να εναρμονίσει την υγεια μας και να νιώσουμε ευεξία .
Διεγείρει όλες τις αισθήσεις μας . Ενεργοποιει την οσφρηση μέσω των ειδικών ελαιων για κάθε ταπεραμέντο-ιδιοσυγκρασια .Ολες οι κινήσεις της μάλαξης οδηγούν στην χαλάρωση και στην τόνωση του οργανισμού .ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ολιστική θεραπευτική μάλαξη σώματος με την χρήση ειδικών εξειδικευμένων κρυστάλλων , κρέμες  βαμμάτων και αιθερίων ελαίων ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε οργανισμού  για έντονη αποτοξίνωση , λιποδιάλυση , ανακούφιση από μυοσκελετικούς πόνους , λείανση γραμμών του σώματος , τόνωση και ευεξία .


HOTSTONES  ΜΑΛΑΞΗ
Εναλλακτική Μάλαξη με ηφαιστειογενείς κρυστάλλους οψιδιανού .
Μέσω της θερμότητας των ηφαιστιογενών κρυστάλλων ο δέκτης απολαμβάνει όλες τι θεραπευτικές ιδιότητες του μασάζ.
Mέσω της μαλαξης με hot stones επιτυγχάνεται έντονη αποτοξίνωση του οργανισμού, αγγειοδιασταλτική δράση και αδυνάτισμα, βελτιώνεται η αιματική κυκλοφορία & η υφή της κυτταρίτιδας , ανακουφιζόμαστε από μυοσκελετικούς , ρευματικούς πόνους & οσφυαλγίες ,οι ιστοί οξυγονώνονται , το λεμφικό σύστημα διεγείρεται, αναζωογονείται  το πνεύμα και οι αισθήσεις, λογώ της ζεστασιάς και της ενεργειακής υπόστασης  σώμα και στον συνδυασμό με αιθέριο έλαιο ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ
βεντουζες 1
Πρόκειται για μια συμπληρωματική φυσική θεραπευτική τεχνική η οποία έχει τις ρίζες της στην Παραδοσιακή Κινέζική Ιατρική. Η τεχνική αφορά σε μικρά κυπελλοειδή δοχεία (διαφόρων διαστάσεων και υλικών), τα οποία τοποθετούνται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επί του δέρματος έτσι ώστε η δημιουργία κενού αέρος μέσα στα δοχεία μεφυσικό η τεχνικό τρόπο(φωτιά η μηχ.αντλία), να προκαλέσει εισρόφηση του δέρματος μέσα στο κυπελλοειδές δοχείο
Σύμφωνα με τη κινέζικη ιατρική, οι μεσημβρινοί βρίσκονται πάνω στο δέρμα και συνδέονται με τα εσωτερικά όργανα. Έτσι λοιπόν ερεθίζοντας με κάποιο θεραπευτικό χειρισμό( βεντούζες, guasha, μάλαξη) τη συγκεκριμένη περιοχή, προσπαθούμε να επιδράσουμε και να αλλάξουμε το αίμα και το qi ενός συγκεκριμένου οργάνου.Ενώ σύμφωνα με την δυτική ιατρική, προσπαθούμε να επιδράσουμε στην αιματική κυκλοφορία και στο νευρο – ενδοκρινικό σύστημα.
Η εφαρμογή βεντούζας, προκαλεί τοπική αναρρόφηση του δέρματος μέσω της αρνητικής πίεσης (κενό αέρος) που ασκείται στο εσωτερικό της βεντούζας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ισχυρή πρόκληση υπεραιμίας (αύξηση της ροής του αίματος) και αυτό με τη σειρά του προκαλεί:
– Αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή της εφαρμογής.
– Αύξηση της οξυγόνωσης των ιστών.
– Αύξηση της ενζυματικής δραστηριότητας και αύξηση του μεταβολισμού.
– Αύξηση της ταχύτητας νευρικών ώσεων.
Τρόπος δράσης βεντουζών
• Στο δέρμα: Βελτιώνεται η αναπνοή του δέρματος, ενώ παράλληλα βελτιώνεται και η λειτουργία των ιδρωτοποιών και των άλλων αδένων. Με αυτό τον τρόπο επιταχύνεται η αποβολή αλάτων, σμήγματος και νερού.
• Στις αρθρώσεις: Βελτιώνεται η κυκλοφορία στην άρθρωση και ενεργοποιείται η έκκριση του αρθρικού υγρού.
• Στους μυς: Αυξάνεται η αιματική κυκλοφορία των υποδόριων αγγείων και η αιματική κυκλοφορία των υποκείμενων μυών.
• Σε περιπτώσεις που θέλουμε πολύ γρήγορο αποτέλεσμα.(π.χ. αθλητής)
• Σε χρόνια δύσκολα περιστατικά ή περιστατικά που επιμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
• Για απλή δυναμική χαλάρωση των μυών
• Για κρυολογήματα
• Έντονους μυϊκούς σπασμούς.
• Μυοσκελετικά
• Αναπνευστικά
• Γυναικολογικά
• Γαστρεντερολογικά προβλήματα
• Άγχος
• Κρυολογήματα
• ΧαλάρωσηΟι βεντούζες μπορούν να εφαρμοστούν στην αρχή, κατά τη διάρκεια ή στο τέλος μιας συνεδρίας. Επίσης μπορει να εφαρμοστούν παράλληλα με τη συνεδρία
• Στην Ανατολή: εφαρμόζονται ανα σετ 10 θεραπειών, καθημερινά μέχρι ο ασθενής να θεραπευτεί και ανάμεσα στα σετ δίνεται 1 εβδομάδα ανάπαυσης.
• Στη Δύση: μία συνεδρία ανά εβδομάδα είναι φυσιολογική συχνότητα θεραπείας. Σε οξείες καταστάσεις μπορούμε να κάνουμε έως και 3 συνεδρίες ανά εβδομάδα, μέρα παρά μέρα, ανάλογα την τεχνική της βεντούζας που θα εφαρμόσουμε(ελαφριά, μέτρια, σκληρή)
Tα αποτελέσματα της εφαρμογής είναι η ερυθρότητα στο δέρμα και κυκλικό σημάδι από το στόμιο της βεντούζας.
Ο ασθενής πρέπει να αισθάνεται ζέστη, τράβηγμα, τέντωμα στο δέρμα, αλλά όχι πόνο.
Το μέγιστο αποτέλεσμα θα φανεί μετά από 5 ως 10 συνεδρίες.
Σε πολύ μεγάλο ποσοστό μετά την εφαρμογή βεντούζων, θα εμφανιστεί έξαρση των αρχικών συμπτωμάτων(θεραπευτική αντίδραση) και η οποία μπορεί να διαρκέσει από 2 ως 24 ώρες.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ GUA-SHA
gua sha 2
Gua σημαίνει ξύσιμο-γδάρσιμο και Sha σημαίνει ζέστη.Πρόκειται για μια συμπληρωματική φυσική θεραπευτική τεχνική η οποία έχει τις ρίζες της στην Παραδοσιακή Κινέζική Ιατρική .Είναι θεραπευτική απόξεση.
Ως τεχνική διεγείρει τον υποδόριο ιστό, ασκώντας πίεση με συγκεκριμένη φορά και κατευθυνση. Το guasha ή scrapping therapy είναι μια παραδοσιακή θεραπευτική τεχνική με ιστορία, πάνω από 2000 χρόνια.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο guasha είναι λεπίδες από νεφρίτη ή κόκκαλο (κέρατο) ή πορσελάνινο κουταλάκι σούπας ή άλλο στρογγυλό και μη αιχμηρό αντικείμενο. Οι περισσότεροι θεραπευτές χρησιμοποιούν πορσελάνη και νεφρίτη γιατί θεωρείται καλός αγωγός δηλαδή, η ενέργεια του είναι πολύ κοντά με αυτή του σώματος.
Είναι ήπιοι χειρισμοί με μακρόσυρτες κινήσεις τριβής.
Εμφανίζεται μια ερυθρότητα πάνω στο δέρμα. Η έκταση της εξαρτάται από την πίεση που ασκείτε. Όσο πιο λίγη είναι η δύναμη, τόσο πιο μικρό είναι το σημάδι. Στην πρώτη συνεδρία ξεκινάμε ήπια. Ο ασθενής πρέπει να αισθάνεται ζέστη και όχι έντονο πόνο. Αν παραπονεθεί για πόνο, σταματάμε άμεσα την εφαρμογή της μεθόδου. Το σημάδι διαρκεί από 3 ως 10 μέρες.Το σώμα του ασθενή συνοδεύεται από δίψα
Όταν πρόκειται για θεραπεία η εφαρμογή μπορεί να είναι 1 συνεδρία την εβδομάδα. Είναι καλύτερα να έχουν φύγει οι εκχυμώσεις από την περιοχή εφαρμογής. Ισχύει για όλες τις ηλικιακές ομάδες
Όταν πρόκειται για πρόληψη, η εφαρμογή μπορεί να είναι καθημερινή με μικρή πίεση, τέτοια ώστε να μην εμφανιστούν έντονες εκχυμώσεις
Ενδείξεις για το gua-sha
1. Σε ψυχικά προβλήματα (άγχος, κατάθλιψη)
2. Σε μυοσκελετικά προβλήματα
3. Γαστρεντερολογικά
4. Αναπνευστικά προβλήματα
5. Γυναικολογικά
6. Κεφαλαλγία
7. Κρυολογήματα
8. Αϋπνία

CANDLE MASSAGE

Εναλλακτική μάλαξη με ηφαιστειογενείς κρυστάλλους οψιδιανού .
Μεσω της θερμότητας των ηφαιστιογενων κρυσταλλων ο δέκτης  απολαμβάνει όλες τι θεραπευτικές ιδιότητες του μασάζ.
Mέσω της μαλαξης με hot stones επιτυγχάνεται έντονη αποτοξινώση του οργανισμό και αδυνάτισμα,
βελτιώνεται η αιματική κυκλοφορία, η υφή της κυτταρίτιδας,επιτυγχάνεται αγγειοδιασταλτική δράση , ανακούφιζομαστε από μυοσκελετικούς , ρευματικούς , μυϊκους  πόνους και οσφυοϊσχυαλγία.

Οι ιστοί οξυγονώνονται , το λεμφικό σύστημα διεγείρεται  , αναζωογονούνται οι αισθήσεις μεσω της ης ζεστασιάς και του συνδυασμου  με αιθέριο έλαιο ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού.

Αφήστε ένα σχόλιο