Λεμφική Παροχέτευση του Vodder – Lymphatic Drainage

1399006_913942045350367_3317910348773027373_o

Μέσα σε όλους μας υπάρχει ένα σύστημα που εργάζεται σιωπηλά για να μας διατηρεί υγιείς. Το λεμφικό σύστημα.
Το λεμφικό συστημα αποτελείται από μια σειρά αγγείων που η αποστολή τους είναι να επαναφέρουν το μεσοκυττάριο και εξωκυττάριο υγρό στο αίμα , από το οποίο και προέρχεται. Το μεγαλύτερο μέρος καθαρισμού του σώματος γίνεται μέσω της λεμφικής παροχέτευσης των κυττάρων ,των ιστών και των οργάνων .
Πρώτη λειτουργία του είναι να βοηθάει στη θρέψη, μεταφέροντας τα διάφορα λίπη, που απορροφούνται από το λεπτό έντερο, στο ήπαρ, όπου επεξεργάζονται.
Μια δεύτερη λειτουργία είναι η αποχέτευση και ο καθαρισμός, μεταφέροντας κύτταρα και διάφορες ουσίες, τα οποία δεν είναι απαραίτητα για την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
Τρίτη λειτουργία της λέμφου είναι η άμυνα του οργανισμού, η οποία ολοκληρώνεται μέσα στα λεμφογάγγλια, στα οποία κατακρατούνται μικρόβια και άλλα παθολογικά στοιχεία που μεταφέρει η λέμφος, ενώ συγχρόνως τα καταστρέφουν με φαγοκύτταρωση . Ουσιαστικά, τα λεμφογάγγλια δρουν όπως τα διυλιστήρια
Το λεμφικό σύστημα συνεργάζεται στενά και με άλλα συστήματα του σώματος για να εκτελέσει αποτελεσματικά τις λειτουργίες του.
Βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα στην καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών και φιλτράρει τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού, ώστε η λέμφος να επιστρέψει καθαρή και ασφαλής στο κυκλοφορικό σύστημα.
Απομακρύνει το πλεονάζων υγρό, υπολείμματα, νεκρά κύτταρα, τοξίνες από τα κύτταρα και τον μεσοκυττάριο χώρο.
Επίσης συνεργάζεται με το κυκλοφορικό σύστημα για τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών, οξυγόνου και ορμονών από το αίμα στα κύτταρα των ιστών του σώματος.
Απομακρύνει τις πρωτεΐνες από το ενδιάμεσο υγρό. Είναι πολύ σημαντική η απομάκρυνση των πρωτεϊνών από τη περιοχή, γιατί αφενός είναι πολύ ογκώδεις για να απομακρυνθούν από τα φλεβικά τριχοειδή αγγεία, αφετέρου αν παραμείνουν κάνουν κατακράτηση νερού, με αποτέλεσμα φυσικά την δημιουργία οιδήματος.
Όταν υπολειτουργεί το λεμφικό σύστημα καλούμαστε να φροντίσουμε άμεσα τον επανασυντονισμό του.
Η διατροφή και ο ενεργοποίηση του μεταβολισμού είναι σημαντικοί παράγοντες στην επιτυχία της θεραπείας της λέμφου και την ταχύτατη αποτοξίνωση της .Βοηθά στην απίσχναση του σώματος , την εξάλειψη των οιδημάτων και στην βελτίωση των οργανικών λειτουργιών. Διατροφικοί παράγοντες που επηρεάζουν και ενισχύουν την λειτουργία του λεμφικού μας συστήματος είναι η ενεργειακή πρόσληψη διαμέσου της τροφής , η πρόσληψη βιταμινών (Α,C,D,B6,E),η πρόσληψη ψευδαργύρου –σεληνίου και προβιοτικών . Η υψηλή κατανάλωση απλών σακχάρων και αλκοόλ είναι αρνητική για την καλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος.
Η τέχνη ενεργοποίησης του και παροχέτευσης με τα χέρια (λεμφική παροχέτευση του Vodder) είναι ένα σύστημα αγωγής που βοηθά τόσο στην διατήρηση της υγείας μας όσο και στην απίσχναση του σώματος, την κυτταρίτιδα, την τόνωση της επιδερμίδας, στα οιδήματα και βοηθά μετεγχειρητικά σε πολλές περιπτώσεις με τη συναίνεση πάντα του θεράποντα ιατρού.
Η λεμφική παροχέτευση του Vodder – Lymphatic Drainage είναι μια δημιουργική τέχνη που προκαλεί θετικές αλλαγές στη ροη της λέμφου για την καλή της κυκλοφορία στον ανθρώπινο οργανισμό και την άνοδο του ανοσοποιητικού . Στόχος της είναι πρωταρχικά η καλή κυκλοφορία της λέμφου , η ενεργοποίηση της , η τόνωση της , η απάλυνση της και η χαλάρωση των ιστών με αποτέλεσμα την αποβολή τοξινών, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αύξηση του μεταβολισμού.
H λεμφική παροχέτευση είναι η διευκόλυνση της λεμφικής κυκλοφορίας για την τόνωση των λεμφικών λειτουργιών του σώματος ,εξασφαλίζει υγεία στον οργανισμό , καθαρίζει τους λεμφικούς αγωγούς δραστηριοποιώντας την κυκλοφορία της λέμφου ώστε όλες οι ζωτικές λειτουργίες να μεταφέρονται στους ιστούς και στα κύτταρα ,θρέφει τους ιστούς , επιτυγχάνει την ομαλή ανταλλαγή της ύλης στα κύτταρα με αποτέλεσμα λάμψη και φρεσκάδα του δέρματος .
Έτσι όταν συνδυάζουμε την διατροφή , με την λεμφική παροχέτευση του Vodder τα αποτελέσματα είναι ευεργετικά.
Τα ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό μας είναι : Αναγέννηση της επιδερμίδας , καλύτερη θρέψη των ιστών , μείωση της γήρανσης των κυττάρων , αναζωογόνηση των ιστών ,ενεργοποίηση της ανταλλαγής προιόντων ανάμεσα στα κύτταρα , βελτίωση της όσμωσης και της λήψης οξυγόνου , επιφανειακή δερματική αγγειοσυστολή η οποία συνεισφέρει στην διάνοιξη πολλών αδρανών τριχοειδών , βελτίωση της ενυδάτωσης , ενεργοποίηση την μικροκυκλοφορίας , χαλάρωση των μυών με αποτέλεσμα την βελτίωση της κινητικότητας τους με αποτέλεσμα να λαμβάνονται περισσότερα θρεπτικά συστατικά ενώ αποβάλλονται οι άχρηστες ουσίες καλύτερα και τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος .

Η σωστή συνοχή του λεμφικού συστήματος είναι ζωτική για τη λειτουργία του οργανισμού μας και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν προσεγγίζουμε το σώμα με μια ολιστική θεώρηση.
Ως ολιστικοι θεραπευτες και γνώστες αυτής της τέχνης – Lymphatic Drainage, που διδαχτήκαμε στην http://www.holistic-school.gr/ , έχουμε παρατηρήσει ότι ο συνδυασμός διατροφής με την λεμφική παροχέτευση του Vodder ενεργοποιεί τον οργανισμό με ταχύτατους ρυθμούς και συμβάλλει έντονα στη καλυτέρευση την υγείας .

Ας ξεκινήσουμε από μια γνωριμία με αυτό το καταπληκτικό σύστημα του σώματός μας και με τις τέχνες ενεργοποίησης του .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο